Voor elk daktype kunnen wij producten en materialen leveren
Dakbedekkingsmaterialen en isolatie
Verwerking van dakbedekkingsmaterialen is van groot belang voor de kwaliteit. Verschillende materialen voor uw dakbedekking vereisen verschillende manieren waarop ze verwerkt moeten worden om langdurig de kwaliteit te garanderen. Naast het leveren en plaatsen van dakpannen, levert dakdekkersbedrijf MG DAK hoogwaardige producten met een lange levensduur.
MG Dak levert de volgende producten/materialen:
Bitumineuze dakbedekking
EPDM membranen
Isolatie materialen
Resitrix dakbanen
PVC Dakbedekking
Shingles
Wilt u graag meer informatie over wat voor u de beste toepassing is voor uw dak, laat u gerust adviseren en neem contact met ons op!
Bitumineuze dakbedekking
Bitumen is het residu van het distillatieproces van aardolie. Het is een waterdicht en plastisch product met een groot hechtend vermogen en wordt daarom gebruikt om daken waterdicht te maken.
Meer dan 2000 jaar geleden werd er al bitumen gebruikt. Voor duurzame dakbedekking is het niet volledig geschikt geweest omdat het UV-licht van de zon de bitumen laag verhardde en verbrokkelde. Tegenwoordig is er APP-gemodificeerd bitumen of SBS-gemodificeerd bitumen die beter tegen UV-licht bestand zijn en het leven van een bitumen dak langer dan 30 jaar mogelijk maken.
Bitumen is elk van de minerale koolwaterstoffen, gasvormig (aardgassen), vloeibaar (aardoliën) of vast (aardwas, aardhars en asfalt). Bitumen zonder menselijke tussenkomst ontstaat wanneer organisch materiaal (levend materiaal) in een afzettingslaag niet kan rotten omdat er geen zuurstof bij kan komen waarna anaerobe bacteriën, die geen zuurstof nodig hebben, het materiaal verder om kunnen zetten in verbindingen met koolwaterstoffen.
EPDM membranen
EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en is een synthetisch hightech rubber. EPDM kan zich met recht een uiterst duurzaam product noemen. Zowel op het gebied van duurzaamheid als milieu beschikt het over uitstekende eigenschappen.
Bestendig bij weersinvloeden van -40° C tot +110° C
Goed bestand tegen Ozon en UV-straling
Geen brandgevaar bij montage
Duurzame waterafdichting met een levensduurverwachting van 50 jaar
Wortelvast: ideaal bij groendak of dakterras
Een hoog blijvende elasticiteit van 400%
Duurzaam en ecologisch verantwoord
Lichtgewicht
Snel geplaatst
Onderhoudsvrij
De kans op lekkages bij de keuze voor EPDM membranen is vele malen geringer dan bij traditionele afdichtingen. Omdat de lasnaden onder ideale omstandigheden gemaakt worden is de kwaliteit van de naad optimaal. De naden worden gelast door middel van hete lucht.
De keuze voor EPDM zal zeker in de toekomst zijn vruchten afwerpen. Kunststof dakbedekking is in vergelijking tot bitumineuze dakbedekking duurder in de aanschaf, maar heeft een veel langere levensduurverwachting en is tevens onderhoudsvrij materiaal. De kans op lekkages is met een EPDM afdichting kleiner, omdat er minder naden in het gebruikte materiaal zitten.
Resitrix dakbanen, afdichtingssystemen voor platte daken
Het is een lasbare baan bestaande uit een bovenlaag in EPDM-rubber met interne wapening van glasvezeldraad en een onderlaag in SBS gemodificeerde bitumen. Zij is de enige EPDM-folie met een interne wapening. Deze zorgt ervoor dat de folie dimensioneel stabiel blijft in alle temperaturen (en dus ook geen krimpverschijnselen meer vertoont). Door de onderlaag van SBS-bitumen en de speciale hechtlaag aan beide zijden van de rubber bekomt men een folie met een lasbare naad.
Resitrix dakbanen vertonen geen veroudering, noch aan het oppervlak noch in de naadverbinding. Men kan dan ook zonder overdrijven stellen dat Resitrix dakbanen zijn functie van waterdichtheid minimum 50 jaar probleemloos zal vervullen.
Enkel met zo’n betrouwbaar systeem van naadverbinding komt de duurzaamheid van EPDM-folie tot zijn recht. Dit betekent dat de waterdichtheid van uw dak gegarandeerd is.
Wij zijn ons ervan bewust zijn dat het plaatsen van deze folie een echte specialiteit is, en een goede plaatsing ervan slechts verzekerd kan worden wanneer de plaatsers veelvuldig met deze producten werken bent u bij MG Dak aan het goede adres.
PVC Dakbedekking, minder ongemak van je plattedak
PVC dakbedekkingen zijn niet meer weg te denken uit de dakenbranche.
PVC dakbedekkingen worden al jaren toegepast. Niet in het minst om het uiterlijk dat verkregen kan worden: een strak en glad dak.
Inmiddels zijn verwerkingstechnieken en toepassingsvoorwaarden dusdanig dat in technisch opzicht de zaak ‘onder de pannen’ is. Het strakke en gladde dak is echter een zaak die nog niet altijd geheel onder controle is want met name plooivorming is een lastig probleem.
Op het moment dat gekozen wordt voor het type dakbedekking en PVC dakbedekking komt ter sprake, wees dan bewust van het feit dat het gladde en strakke oppervlak van de folie niet altijd een garantie is bij de oplevering van uw dak.
Het grootste voordeel bij een PVC dakbedekking is dat er minder aanhechting van vuil en een snelle afvoer van het hemelwater plaatsvindt.
Shingles, een bitumineuze bedekking voor uw hellende dak
De shingle is een schubvormige bitumineuze dakbedekking voor het hellende dak. Eigenlijk worden shingles alleen nog maar voor tuinhuisjes e.d. gebruikt.
De geoxideerde en APP-gemodificeerde bitumen shingles bestaan uit een met bitumen geïmpregneerde inlage van glasvlies die aan beide zijden is bedekt of gecoat met bitumen. Dit glasvlies geeft de shingles stabiliteit, sterkte en stevigheid wat de levensduur van de shingles ten goede komt. De bovenzijde een beschermlaag van gekleurd mineraal.
De nok- en hoekkepers van het dakvlak worden afgewerkt met zo genoemde nok- of hoekshingles. Hierdoor wordt de waterdichtheid gegarandeerd en tevens wordt hiermee voor een esthetisch afgewerkt geheel gezorgd.
Er zijn verschillende soorten shingles, bijvoorbeeld rechthoekige, beverstaart, ruitvormige, zeskantige en reliëf shingles.
Dakisolatiemateriaal levert u een besparing op!
Dakisolatie levert een grote besparing op, zeker wanneer de zolder als leefruimte in gebruik is en verwarmd wordt.
MG Dak Dakdekkersbedrijf kan de binnenzijde van uw schuine dak voor u isoleren maar dit kunt u uiteraard ook zelf doen. Deze investering verdient u heel snel terug. De isolering van schuine daken van buitenaf en die van platte daken, kunt u beter uitbesteden.
Let op!
Voordat u zelf de binnenzijde van uw dak gaat isoleren, is het van groot belang om na te gaan of dat wel mogelijk is. Door verkeerd isoleren kan uw dakconstructie gaan rotten. Laat u daarom eerst adviseren.
MG Dak levert de volgende isolatiematerialen:
Foamglas
Isover
PU Isolatie
Vapotherm XR
Wij geven u een advies op maat!
Er zijn verschillende vormen van dakisolatie. U kunt de binnenzijde van het dak laten isoleren of juist de buitenzijde. Welke optie voor uw woning het meest geschikt is, ontdekt u als u met ons contact opneemt.
Foamglas voor duurzaamheid en veiligheid
Miljoenen hermetisch gesloten glascellen met een constant isolatievermogen. De dakisolatie van foamglas heeft een aantal goede eigenschappen. Het is waterdicht, dampdicht en makkelijk te verwerken. Het materiaal is tevens onsamendrukbaar en onbrandbaar, maat- en vormvast en zowel bestand tegen ongedierte als tegen zuren. Zonder gevaar voor gezondheid en milieu.
Genieten van uw dak? Het hele jaar door een aangename temperatuur? Fors besparen op uw energiefactuur? Een groenzone, parkeerdak of dakterras? Nu of in de toekomst?
De dakisolatie van Foamglas antwoordt positief op al deze vragen. Het houdt niet enkel de koude buiten in de winter, maar houdt ook de hitte buiten in de zomer. Het duurzame materiaal is tevens de ideale drager voor heel wat mogelijkheden in de toekomst.
Isover voor een energie efficiënte isolatie oplossing
Isover zorgt voor een optimale bescherming van houten constructies. Isover Vario KM Duplex folie heeft een dubbele functie: een dampremmende én een drogende functie. De klimaatfolie werkt als een ‘ademende’ huid en past zijn structuur aan op de luchtvochtigheid in huis van dat moment.
Door deze unieke eigenschap is Isover Vario KM Duplex folie in staat om extra bescherming te bieden aan houten constructies in gevallen van onvoorziene vochtopname in de constructie, Zoals bijvoorbeeld:
Gebruik van vochtig hout
Regen tijdens de bouw
Lange verwarmingsperiodes, korte droogperiodes
Lekkages
Onvoldoende inzicht in de opbouw van de constructie bij renovaties (wellicht zit er nog ergens een laag asfaltpapier onder de dakpannen)
PU Isolatiemateriaal
PUR – isolatie wordt ook wel PU dakisolatie genoemd en de afkorting staat voor ‘polyurethaanschuim’. De PU – isolatieplaten zijn aan twee zijden afgewerkt met gebitumineerd glasvlies. Veelal wordt deze isolatie toegepast in de renovatie en bij kleinere dakvlakken.
Verkrijgbaar in vlak en afschot
Door de komst van PIR-isolatie wordt deze isolatie steeds minder toegepast.
Wordt veelal toegepast bij houten dakvloeren in de renovatie
De warmtegeleiding wordt aangeduid met een X-waarde.
Voor PU-isolatie: X-waarde declared = 0,028 W/mK
Vapotherm XR voor uw platte en lichthellende dak
Vapotherm XR is een PIR hardschuim isolatieplaat, aan twee zijden voorzien van een alu meerlagen complex, bestemd voor thermisch isoleren van platte en licht hellende daken in zowel de woning- als utiliteitsbouw.
Voordelen:
De Vapotherm XR heeft een extra hoge isolatiewaarde van 0,023 W/(m.K). Daardoor behaalt u met 70 mm een RD-waarde van 3,00 (m².K)/W
De Vapotherm XR heeft een goede drukvastheid en is daarom prima beloopbaar
De Vapotherm XR is licht in gewicht en toch zeer sterk en zorgt daardoor voor minderbelasting op constructies dan andere isolatiematerialen
De Vapotherm XR behoren op basis van “end-use conditions” tot brandklasse B
T/m 80 mm voorzien van FM approval
Direct een offerte aanvragen
Door middel van onderstaand formulier kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.
Recente projecten
Bekijk hieronder een selectie uit onze projecten in de verschillende dakwerkzaamheden die wij, met passie voor ons werk, hebben uitgevoerd voor o.a. bedrijven, particulieren, wooncorporaties, VVE’s en overheidsinstanties